- זמן בישולים
- חשבון משתמש
- דודו בן שמחון
דודו בן שמחון
מאז שאני זוכר את עצמי אני במטבחים של כולם – אימא, סבתא, דודה ושכנים. אהבתי לראות איך הן לשות בצקים בידיים, חותכות, מתבלות ומעמידות סירים לארוחה בכל יום לכל המשפחה. גדלתי בבית שלא קנו בו שום דבר, הכל הכינו בבית, עוגות, ריבות, ירקות כבושים וחמוצים, נקניקים, לחמים ודברי מאפה – הכל היה תוצרת בית! בהמשך פתחתי את הבלוג "מתכונים מהלב".
מתי, איך וממי למדת לבשל?
כל הילדות למדתי לבשל ולאפות מאימא, דודתי וכל מטבח שיכולתי לבקר בו, ככה טעמתי ולמדתי את המטבחים של כל העדות. אחרי השחרור מצה"ל למדתי בבית הספר "בישולים" בתל-אביב במסלול שף קונדיטור לתעודה. בהמשך השתלמתי בקורסים למתקדמים אצל אורן גירון בהרצליה אצל "עושים בישול" – קורס שוקולטייר אצל "אמיליה שוקולד", וכן השתלמתי בקורסים קולינאריים וכיתות אמן במהלך השנים.
מה סגנון הבישול שלך?
הסגנון הביתי, מאכלים עדתיים לצד תבשילים ומאפים מודרניים, שילוב בין שניהם מוליד תוצר טעים ומעניין.
בישול בשבילי הוא ...
האוויר שאני נושם וכל פעימה מליבי.
אם לא הייתי מבשל הייתי...
חולם על זה.
איזה תבלין היית מוסיפה לחיים שלך?
זעפרן. הקסם שיש בו, הצבע והמלכותיות שבו. תבלין מאבקן קטן וכזה עוצמתי.
באיזה מאכל בחיים לא תיגע?
עמבה.
מה ארוחת הצהריים המועדפת עלייך?
דגים, בכל המינים ובכל הגיוונים.
את מי היית מזמינה לארוחת ערב אצלך בבית?
את ישראל אהרוני.
כשאהיה גדול אהיה כמו...
אימא שלי.
מה המתכון הכי אהוב שלך?
דגים בבצלצלים מוקרמים.
סיטואציית בישול שבחיים לא תשכח/י
הכנתי עוגת חתן כלה בגובה של 3 קומות, עבדתי עליה יומיים, הלכתי לנוח בצהריים וכשהתעוררתי גיליתי שחתולה נכנסה דרך החלון ואהבה מאוד את העוגה!!!
שאלון מהיר
קראנץ' – רך
מתוק – מלוח
חלב – בשר
בידיים – מנומס
מישלן – רחוב
בבית – בחוץ
חלב – מריר
פסטה – פתיתים
בירה – יין
מלפפון במלח – חומץ
לחם אחיד – מלא
ארוחה בחמש דקות
מרק צח עם שקדי מרק