השף שגב משה התארח במטבח של בישולים והכין את האוכל שהוא הכי, הכי אוהב – אוכל של בית, טעים, מגוון ומנחם אבל גם כזה שמכינים בטיל, מקסימום ב-10 דקות, ועם קיצורי דרך יצירתיים. בזמן שהוא ערבב וקצץ הוצאנו ממנו טיפים קולינאריים שהוא אסף בדרך הארוכה שלו במטבח, כאלו שיהפכו כל מנה פשוטה לטעימה, משודרגת ומהירה בטירוף, ואנחנו שמחים לחלוק אותם איתכם.
לא משנה איזו מנה אתם מכינים, אתם יכולים לקצר לעצמכם את הזמן, ולהכין כמה דברים במקביל. אם למשל אתם מכינים קציצות, תתחילו בהכנת תערובת הקציצות ובזמן שתתנו לה לנוח, להתייצבות וספיגת טעמים, תכינו את הרוטב, כשהוא ירתח תגלגלו את הקציצות ותכניסו פנימה. כשאתם מכינים מוקפץ או פסטה תתחילו בבישול האטריות, בזמן שהן יתבשלו להן במים תכינו את שאר המנה - תחתכו את הירקות, תקצצו את עשבי התיבול, תקפיצו, תאדו ועוד.
במטבח שלנו השום הוא כוכב כמעט בכל מנה, וככזה צריך לקלף ממנו והרבה. אז במקום להיאבק בחיתוך וקילוף, לשגב יש שיטה קלה ופשוטה לקבל שיני שום צחות וקלופות. תנו דפיקה עם היד על שן השום והיא תסייע להפרדת הקליפה ממנה.
השיטה הכי נוחה ופשוטה לקילוף מהיר של פלפלים קלויים, שמשתדכים נהדר עם מגוון מנות כמו פסטה או עוף, היא עם שקית ניילון פשוטה שיש לכולנו בבית. מיד בתום הקלייה, כשהם עדיין חמים, תכניסו את הפלפלים לכמה דקות, לשקית ותקשרו אותה. החום והאדים שיצטברו בפנים יגרמו לקליפה "להזיע" ולהיפרד מהחלק הבשרני, ואז קל מאוד להסיר אותה.
אחת המנות הכי פופולאריות במטבח שלנו היא עוף בתנור. תבנית אחת עם המון דברים טובים – עוף, ירקות ומרינדה טעימה. מלבד המתכונים הטעימים שגב נתן לנו כמה טיפים מפתיעים למנה הזו שהקפיצו אותה וקיצרו את משך הכנתה:
נייר אפייה רטוב – כן, כן קראתם נכון! אחרי ששמתם את כל המרכיבים בתבנית והיא מוכנה להיכנס לתנור, קחו נייר אפייה ותרטיבו אותו במים, כדי להפוך אותו לגמיש יותר. תעטפו איתו את התבנית ותראו שהוא מכסה אותה היטב, הוא גם ימנע בהמשך הידבקות של הרוטב בזמן הצלייה.
עוף שלם - צלייה של עוף שלם שומרת על עסיסיות המנה, לכן מומלץ לצלות את העוף שלם או לחתוך אותו לחצי לאורכו.
עיטוף כפול - על נייר האפייה שימו גם נייר אלומניום ליצירת איטום מירבי, ככה העוף והירקות יתרככו יחד ובמהירות.
שגב הכין במטבח שלנו מנות אסייתיות נפלאות בכמה דקות בלבד, כמה מהן עם אטריות נודלס להקפצה מהסדרה האסייתית. הן בעלות מרקם אותנטי ומתאימות מאוד לבישול קצר ומהיר. אפשר לשלב אותן עם עוד המון מנות טעימות כשרוצים לתקתק ארוחה.