תשכחו מכל עוגות השוקולד שהכרתם עד עכשיו כי אחרי הרבה שעות מחקר, ליקוק קערות ומטרפות, נעיצת קיסמים בעוגות, המסות והמון שוקולד, הגענו למתכון לעוגת השוקולד המדויקת ביותר. קיבצנו עבורכם את הטיפים המנצחים והצעות לשדרוגים טעימים שבזכותם תזכו לשבחים וקריאות התפעלות. וכמובן מתכון מנצח.
קודם כל היה לנו חשוב שהעוגה תהיה קלה ומהירה להכנה וממרכיבים שנגישים לכולם. כדי לעשות קסמים בעוגה לא צריך הרבה כלי עזר, מספיקה מטרפה (כן כן אין הפרדת ביצים בעוגה הזו), קערה, כוס מדידה ותנור. העוגה הזו תשמש לכם כעוגת בסיס לכל מטרה, עם אופציה לשדרוגים מרשימים וטעימים. המרכיבים שלה והשילוב ביניהם יוצרים עוגה עסיסית, נימוחה וממש, אבל ממש, טעימה.
ברוב עוגות השוקולד אין בכלל שוקולד אלא אבקת קקאו במתכון שלנו יש אינסטנט פודינג שוקולד בזכותו הטעם השוקולדי של העוגה עמוק ומודגש יותר. אינסטנט הפודינג מעבה ומעשיר את הבלילה, וגם מוסיף מתיקות מתונה. בנוסף הכנסנו לבלילה שמנת מתוקה שמעניקה לעוגה מרקם לח ורך ומעשירה את הטעמים. העוגה יוצאת אוורירית, רכה מאוד ושוקולדית, היא קלה מאוד להכנה ומתאימה גם כעוגת יום הולדת וגם כעוגה מפנקת לצד הקפה. מושלמת, כבר אמרנו?
צפו את העוגה בגנאש שוקולד קלאסי (1 מכל שמנת מתוקה ו-1 חפיסת שוקולד מריר מומסים ומעורבבים עד לקבלת קרם אחיד). פזרו סוכריות צבעוניות קטנות מעל ציפוי השוקולד או קשטו אותה בעזרת זילופי קצפת. אפשר כמובן לזלף על העוגה את שם וגיל החוגג וגם ברכות.
סדרו על ציפוי העוגה צ'אנקים של קוקוס ופירורי מקופלת.
אפו את העוגה בתבנית בגודל 24 כך שהיא תצא גבוהה וחצו את העוגה לרוחבה 1-2 פעמים מרחו איזה קרם שאתם אוהבים בין השכבות וצפו בציפוי שוקולד מלמעלה.
החליפו את ציפוי השוקולד המריר בשוקולד חלב, או שלבו חצי חפיסת שוקולד חלב וחצי חפיסת שוקולד מריר.
השתמשו בתבניות בצורות שונות או חתכו את העוגה לצורה מסוימת: דובי, חתול, פרפר, רכבת, גיל החוגג ועוד. כדאי להכין שבלונה עם הצורה הרצויה, להניח אותה על העוגה המוכנה ולחתוך בעדינות סביבה.
פזרו על כל העוגה, מעל ציפוי השוקולד, קוקוס טחון, אגוזים טחונים או שוקולד מריר מגורר.
הכינו את ציפוי השוקולד סמוך לזמן ההגשה, חתכו את העוגה לריבועים והגישו עם גלידה בטעם שאוהבים וציפוי השוקולד החם.
החליפו את השמנת המתוקה בשמנת צמחית או בקרם קוקוס.
החליפו את הקמח לקמח רב תכליתי ללא גלוטן.