המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מרתיחים את האורז, שוטפים במים קרים ומסננים.
מכינים מלית: מניחים בסיר את האורז המסונן, מוסיפים שמן, בצל בינוני קצוץ, אבקת מרק עוף, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, פפריקה חריפה ובהרת. מערבבים את הכל (האורז והתבלינים) על אש קטנה.
מוסיפים לסיר עגבניה קצוצה. ומערבבים.
מוציאים 1 כוס אורז מתוך תערובת האורז.
חותכים חזה עוף לקוביות ומערבבים את כוס האורז עם קוביות העוף.
וחוצים לאורך את העוף השלם. מכניסים את האורז וקוביות העוף לתוך העוף החצוי. ניתן להוסיף 1/4 כפית פלפל שחור (למי שאוהב).
סוגרים את העוף הממולא עם קיסם.
מפזרים בסיר או בתבנית עמוקה את האורז העודף (שלא הוכנס לעוף) . על האורז המפוזר מניחים את העוף הממולא.
מכסים במכסה או בנייר סשף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לממשך כ-30 דקות.
מנמיכים טמפ' ל-120 מעלות ואופים עד שהעוף והאורז שחומים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0