המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
מערבבים היטב את קמח המצות עם אבקת האפייה. מוסיפים את כל האגוזים ומערבבים.
בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים יחד עם מלח וחצי כוס סוכר לקצף יציב ומבריק.
מקציפים בנפרד לקציפה אוורירית את החלמונים יחד עם כוס סוכר, תוך טפטוף השמן ומיץ הלימון.
מבליעים בתנועות קיפול רחבות את החלמונים המוקצפים בקצף החלבונים וממשיכים להבליע בהדרגה גם את תערובת הקמח ואת הברנדי, לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית, אופים כ-50 דקות ומצננים היטב.
בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עם כף אבקת סוכר לקצפת יציבה.
משטחים את הקצפת על פני העוגה הקרה, מיישרים ומכניסים למקרר ל-180 דקות לפחות.
בסיר קטן ממיסים את השוקולד עם המים ומסירים מהלהבה. מוסיפים את השמן, מערבבים ומצננים מעט.
מוסיפים את המרגרינה ומערבבים עד להמסה.
יוצקים את השוקולד בעודו נוזלי על השמנת ומנענעים את התבנית כך שכל פני העוגה יתכסו בשכבה אחידה של שוקולד. שומרים את העוגה במקרר.
הערה* לפני כל פריסה של העוגה יש לטבול את להב הסכין בכוס מים חמים כדי שציפוי השוקולד לא ייסדק תוך כדי החיתוך.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0