המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מעבירים לקערה 3.5 כוסות אורז וממלאים במים. שופכים את המים וממלאים שוב (עד כיסוי לפחות). משאירים להשרייה.
מנקים את העוף ושוטפים אותו. מתחילים בפעולה הנקראת בערבית "אצלחה"- פשיטת העור. מלאכה לא קלה אך משתלמת. וכך עושים: חותכים את עור העוף בחתך לאורך הבטן. חותכים את הפרקים המחברים את הכנפיים לעוף מבלי לנתק את הכנפיים מהעור. ממשיכים בפעולת הפשיטה על ידי משיכת העור וחיתוך הרקמות המחברות אותו לעוף. ככל שתהיו יותר מיומנים, כך תפשטו את העור בלי לחורר בו חורים. אם נוצרים חורים תאלצו לתפור אותם בסוף.
מפרידים מהגוף ומהעור את הירכיים והשוקיים, את החזה ואת הצוואר. המטרה הסופית שלנו היא חתיכה אחת גדולה של כל העור, אליה מחוברים רק הכנפיים והגב. (בעצמות החזה והצוואר ניתן להשתמש בהכנת מרק עוף, אבל לא נשתמש בהם לתבית).
חותכים את כל החזה שהוצאנו מהגוף לקוביות קטנות אשר ישמשו אותנו למלית של החשווה.
מסננים את 3.5 כוסות האורז.
מעבירים לקערה את חצי כוס האורז, 2 כפות רסק עגבניוות, קוביות חזה עוף, 3/4 כף בהרת, 3/4 כף הל טחון, כפית גדושה של מלח וכפית פלפל. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
תופרים בחזרה את השסע שיצרנו לאורך בטן העוף, משאירים פתח בגודל כף. במידה שיצרנו חורים, עלינו לתפור אותם כעת.
ממלאים את השק שנוצר בחצי מהמלית שהכנו. אפשר למלא ביותר, בהתאם לגודל העוף, אך בשום אופן אין להשתמש בכל המלית! האורז שבפנים לא יתבשל אם נמלא יתר על המידה.
תופרים את הפתח שהשארנו. קושרים את כל קצוות העוף ע"י תפירת הצוואר לקצות הכנפיים והרגליים.
לוחצים על העור לפיזור אחיד של המילוי בין כל החלקים.
מכניסים לסיר אחד את השוקיים, הירכיים הצוואר והחשווה. יוצקים מים עד כדי כיסוי כמעט מלא של חלקי העוף.
מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות, 0.5 כף בהרת, 0.5 כף הל טחון, 2 כפות שמן, 0.5 כף מלח ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש גבוהה עד שהעוף מתחיל להתבשל (מאבד את צבעו הוורדרד והופך אפור-חום).
מוסיפים את 3 כוסות האורז ואת מה שנשאר ממלית החשווה. (שימו לב: אם מעוניינים להוסיף תפוחי-אדמה, ביצים וכדומה, יש לטגן בצל בסיר נפרד מהעוף, להוסיף את כל המרכיבים לסיר עם מים, ורק לאחר מכן להוסיף הכל לעוף). מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.
כשהמים נספגים באורז, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור בחום נמוך למשך הלילה (בין 6 ל-8 שעות).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0