המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומכניסים לסיר. מכסים אותם במים ובעזרת מבוגר, מניחים את הסיר על אש גבוהה. כשהמים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה נוספת.
בינתיים, חותכים את הגבינה הצהובה ל-24 קוביות קטנות.
שופכים את הפירורית לצלחת וטורפים את הביצה בצלחת השניה.
מבקשים ממבוגר להוריד את הסיר מהאש ולסנן את תפוחי האדמה מהמים. לאחר מכן, מחזירים את הסיר עם תפוחי האדמה לאש ומבשלים כדקה, עד אשר תפוחי האדמה יבשים לגמרי.
מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומועכים לפירה בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג. מוסיפים את הקמח, מלח ופלפל ומערבבים בכף.
מודדים כף שטוחה ממחית תפוחי האדמה ויוצרים ממנה כדור. בעזרת האצבע, יוצרים גומה במרכז הכדור ומכניסים לתוכה קוביית גבינה. סוגרים את הגומה ויוצרים שוב כדור. חוזרים על התהליך ומכינים את שאר הכדורים באותה צורה.
טובלים את הכדורים בביצה ולאחר מכן מגלגלים אותם בפירורית.
שופכים את השמן למחבת ובעזרת מבוגר, מחממים על אש בינונית. כאשר השמן חם, מכניסים את הכדורים למחבת ומטגנים כ-5 דקות, עד שהכדורים מזהיבים מכל הצדדים.
מוציאים את הכדורים מהמחבת בעזרת המרית, מקררים 5 דק' ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0