המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכניסים את כל המרכיבים לבצק למעבד מזון ומפעילים בכל פעם למספר שניות, עד שכמעט מתקבל גוש אחיד של בצק. מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח.
מעבירים למקרר ל-60 דקות לפחות לפני השימוש (נשמר 4 ימים במקרר).
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
במחבת בינונית על להבה גבוהה מחממים את השמן ומטגנים את הכרישה כ-5 דקות, או עד שמזהיבים מעט. מוציאים מהמחבת ומצננים במקרר.
מערבבים את המים הרותחים עם מרק תיבול בצל.
בקערה בינונית מערבבים היטב את השמנת, אבקת מרק, ביצים וגבינות.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 3 מ"מ ובגודל התואם לתבנית כולל הדפנות. מניחים את הבצק בתבנית, בקוטר 24 ס"מ, או 3 תבניות אישיות בקוטר 8 ס"מ, ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות.
מסדרים את הכרישה בתוך התבנית ויוצקים מעל את תערובת השמנת והגבינות.
אופים כ-40 דקות, או עד שהקיש מזהיב היטב ויציב במרכז. מגישים חם. ניתן להמיר את את גבינת הקשקבל בגבינת פרמזן באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0