המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את כדורי הבשר:חותכים דק דק שני בצלים גדולים, שמים בקערה, מערבבים עם כפית שטוחה מלח ומניחים בצד לחצי שעה.
מערבבים את הבצל המומלח עם חצי קילו בשר עגל טרי טחון. מוסיפים לפחות חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק, חצי כפית פלפל שחור, 2 שיני שום כתושות, פירורי לחם (או קמח מצה) ומעט פפריקה חריפה. מערבבים היטב.
מכינים קערה קטנה עם מים, וביידים רטובות מכינים קציצות בקוטר של כ-3 ס"מ (או באיזה גודל שבא לכם- במקרה הזה הגודל לא קובע..). מניחים את הקציצות בקערה גדולה ועוברים לשלב הבישול.
מחממים במחבת רחבה עמוקה/סוטאז' 2 כפות שמן ומזהיבים שני בצלים קצוצים גס. מוסיפים 200 גרם פירות יבשים שאוהבים חתוכים גס או שלמים, מערבבים ומטגנים עוד 2 דק'.
מוסיפים 2 כוסות מים, 1 כף סילאן, 1 כף דבש, 1 כף רסק עגבניות ומיץ מלימון שלם. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים בזהירות את הקציצות (רצוי להחליק אותן אחת אחת עם כף) כך שיכוסו במים ברובן ומבשלים כ-60 דקות על אש קטנה כשהסיר מכוסה. אם צריך יש להוסיף מעט מים במהלך הבישול ולבחוש מדי פעם.
לקראת סיום הבישול טועמים ומוסיפים לפי הטעם מלח, פלפל שחור ומעט צ'ילי מיובש (לאוהבי החריף) - מנסיוני אני דוגל בתיבול אישי ולא נצמד לכמויות שבמתכונים.
ניתן להמיר את פירורי הלחם בקמח מצה באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0