מכינים את כדורי הבשר:חותכים דק דק שני בצלים גדולים, שמים בקערה, מערבבים עם כפית שטוחה מלח ומניחים בצד לחצי שעה.
שלב 2
0 דקות
מערבבים את הבצל המומלח עם חצי קילו בשר עגל טרי טחון. מוסיפים לפחות חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק, חצי כפית פלפל שחור, 2 שיני שום כתושות, פירורי לחם (או קמח מצה) ומעט פפריקה חריפה. מערבבים היטב.
שלב 3
0 דקות
מכינים קערה קטנה עם מים, וביידים רטובות מכינים קציצות בקוטר של כ-3 ס"מ (או באיזה גודל שבא לכם- במקרה הזה הגודל לא קובע..). מניחים את הקציצות בקערה גדולה ועוברים לשלב הבישול.
שלב 4
0 דקות
מחממים במחבת רחבה עמוקה/סוטאז' 2 כפות שמן ומזהיבים שני בצלים קצוצים גס. מוסיפים 200 גרם פירות יבשים שאוהבים חתוכים גס או שלמים, מערבבים ומטגנים עוד 2 דק'.
שלב 5
0 דקות
מוסיפים 2 כוסות מים, 1 כף סילאן, 1 כף דבש, 1 כף רסק עגבניות ומיץ מלימון שלם. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
שלב 6
0 דקות
מוסיפים בזהירות את הקציצות (רצוי להחליק אותן אחת אחת עם כף) כך שיכוסו במים ברובן ומבשלים כ-60 דקות על אש קטנה כשהסיר מכוסה. אם צריך יש להוסיף מעט מים במהלך הבישול ולבחוש מדי פעם.
שלב 7
0 דקות
לקראת סיום הבישול טועמים ומוסיפים לפי הטעם מלח, פלפל שחור ומעט צ'ילי מיובש (לאוהבי החריף) - מנסיוני אני דוגל בתיבול אישי ולא נצמד לכמויות שבמתכונים.
שלב 8
1 דקות
ניתן להמיר את פירורי הלחם בקמח מצה באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 1
מתוך
8
מכינים את כדורי הבשר:חותכים דק דק שני בצלים גדולים, שמים בקערה, מערבבים עם כפית שטוחה מלח ומניחים בצד לחצי שעה.
שלב 2
מתוך
8
מערבבים את הבצל המומלח עם חצי קילו בשר עגל טרי טחון. מוסיפים לפחות חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק, חצי כפית פלפל שחור, 2 שיני שום כתושות, פירורי לחם (או קמח מצה) ומעט פפריקה חריפה. מערבבים היטב.
שלב 3
מתוך
8
מכינים קערה קטנה עם מים, וביידים רטובות מכינים קציצות בקוטר של כ-3 ס"מ (או באיזה גודל שבא לכם- במקרה הזה הגודל לא קובע..). מניחים את הקציצות בקערה גדולה ועוברים לשלב הבישול.
שלב 4
מתוך
8
מחממים במחבת רחבה עמוקה/סוטאז' 2 כפות שמן ומזהיבים שני בצלים קצוצים גס. מוסיפים 200 גרם פירות יבשים שאוהבים חתוכים גס או שלמים, מערבבים ומטגנים עוד 2 דק'.
שלב 5
מתוך
8
מוסיפים 2 כוסות מים, 1 כף סילאן, 1 כף דבש, 1 כף רסק עגבניות ומיץ מלימון שלם. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
שלב 6
מתוך
8
מוסיפים בזהירות את הקציצות (רצוי להחליק אותן אחת אחת עם כף) כך שיכוסו במים ברובן ומבשלים כ-60 דקות על אש קטנה כשהסיר מכוסה. אם צריך יש להוסיף מעט מים במהלך הבישול ולבחוש מדי פעם.
שלב 7
מתוך
8
לקראת סיום הבישול טועמים ומוסיפים לפי הטעם מלח, פלפל שחור ומעט צ'ילי מיובש (לאוהבי החריף) - מנסיוני אני דוגל בתיבול אישי ולא נצמד לכמויות שבמתכונים.
שלב 8
מתוך
8
ניתן להמיר את פירורי הלחם בקמח מצה באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0