המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להפריד חלבונים וחלמונים.
לשים בקערה את החלמונים ולהוסיף להם שמן, מיץ תפוזים, אבקת אפיה וסוכר וניל ולערבב היטב.
להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר.
להוסיף בהדרגה את החלמונים ולקפל בעדינות.
להוסיף את הקמח בהדרגה ולקפל בעדינות עד שהקרם אחיד.
לחמם את התנור ל-160 מעלות.
לרפד תבנית עם נייר אפייה ולשפוך לתוכה את הקרם.
לאפות בתנור 10 דקות. להקפיד לאפות רק עד שהבצק מזהיב.
לגלגל את העוגה עם נייר האפייה בעודה חמה ולהניח לצינון.
להקציף את מצרכי הקרם במהירות גבוהה במשך 3 דקות עד שנוצר קרם סמיך.
להכין סירופ: לשים בסיר תמצית רום, סוכר ומיץ לימון ולבשל על להבה גבוהה עד שהנוזל מבעבע. להסיר מהאש.
לפתוח בזהירות את העוגה המגולגלת ולהוריד את נייר האפייה.
להרטיב אותה בסירופ החם ולמרוח מעליו 2/3 מהקרם.
לגלגל את העוגה ולמרוח עליה את שארית הקרם.
אפשר לפזר מעל רוטב שוקולד או סוכריות שוקולד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0