המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מעבדים (רצוי במעבד מזון) את הבצק עד שמתאחד ולא יותר. יוצרים כדור שטוח, עוטפים בניילון ומקררים לפחות חצי שעה.
משמנים תבנית פאי מס 24' (רצוי עם תחתית מתפרקת) בחמאה, מרדדים את הבצק ומסדרים על התבנית.
שמים את התבנית עם הבצק במקפיא ובינתיים מכינים את המלית:
את הבטטות מבשלים מראש עד שתהיינה רכות במקצת (לא יותר מדי זמן). קולפים, מקררים ופורסים.
חותכים את גליל הגבינה לפרוסות ומניחים על הבצק הקר.
מניחים את הבטטות הפרוסות על הגבינה, ממליחים ומפלפלים.
קורעים את הבזיליקום ומפזרים על הבטטות.
מכסים בגבינת קשקבאל מגוררת.
מערבבים שמנת מתוקה עם שתי ביצים ומתבלים בעלעלי טימין, מלח וטיפת פלפל שחור. שופכים בזהירות על פני המלית.
אופים בחום בינוני עד להתיצבות הקיש, בערך 35- 40 דק'.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0