המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מוסיפים לסיר עם מי מלח את תפוחי האדמה, ומבשלים במשך כ-60 דקות עד שהתפוחי האדמה רכים.
מסננים את המים ונותנים לתפוחי האדמה להתקרר. קולפים את תפוחי האדמה ומניחים בקערה. מועכים את תפוחי האדמה עם מועך פירה רגיל. מקפידים שתתקבל מחית חלקה ואחידה וללא גושים.
בעזרת מעבד מזון ידני טוחנים את הסלק למחית. מוסיפים את מחית הסלק לתוך מחית תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
מקמחים משטח עבודה, עורמים עליו את מחית תפוחי האדמה והסלק, יוצרים באמצע הערימה גומה ויוצקים אליה את הביצה. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, ומערבבים.
מתחילים להוסיף את הקמח בהדרגה עד שהבצק לא נדבק מאד לידיים או למשטח העבודה. לשים את הבצק, עד שהוא הופך למרקם אחיד. מתקנים תיבול במידת הצורך.
מכניסים את בצק הניוקי למזלף. מזליפים מהבצק ניוקי באורך חצי ס"מ לסיר עם מים מומלחים רותחים. הניוקי מוכנים כשהם צפים. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר, מסננים הנוזלים ומניחים בקערה.
הכנת רוטב שמנת סלק: לוקחים חצי סלק מעובד, וטוחנים אותו בעזרת מעבד מזון ידני.
יוצקים את השמנת לסיר קטן. מוסיפים את חצי הסלק המעובד והטחון, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מניחים לשמנת ומחית הסלק לרתוח עד שהנוזל הופך לסמיך.
מוסיפים את פתיתי גבינת הפרמזן, ומתבלים במלח ופלפל.
להרכבת המנה: בצלחת הגשה מניחים חלק מהניוקי. יוצקים מעל את רוטב שמנת הסלק. בוזקים מעל מעט פתיתי גבינה צהובה ומגישים חם. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0