המתכון הזה נוצר עבור 16 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לחתוך את תפוח האדמה לרבעים, למלא סיר מים, לבשל עם מכסה כ-5 דק', לנעוץ סכין אם התבשל (לא יותר מידי) לכבות את האש, לסנן את המים להחזיר לסיר את תפוחי האדמה, למעוך היטב.
במקביל נכין מילוי הבשר: לשים בסיר כ-3 כוסות מים, את הבצל ועלי הדפנה להביא לרתיחה ולהנמיך את האש,
להכין 3 כדורים מהבשר הטחון ולהוסיף למים שרתחו, לכסות ולבשל כ-20 דק' בערך, להסיר את המכסה ולבשל על אש גבוהה עד לספיגת הנוזלים, תוך כדי להוסיף את השמן חומץ והתבלינים.
עם מזלג למעוך כל הזמן עד לקבלת תערובת ללא נוזלים, (לזרוק את עלי הדפנה).
לאחר שהתערובת התקררה להכניס למעבד מזון.
ללחוץ מס' לחיצות לקבלת מחית, לקרר לפחות שעה במקרר, ליצור כדורים קטנים בגודל מסטיק עגול.
להוסיף תבלינים לתפוחי האדמה ולערבב, לחלק לכדורים בגודל לחמנייה קטנה עגולה, ליצור גומה באמצע להכניס קציצה לסגור היטב מכל הצדדים.
רצוי שהבשר לא יבלוט כלל החוצה, למרוח שמן על כל פסטלה לטבול היטב בקמח מצה ולאחר מכן בביצה טרופה.
לחמם את השמן שיהיה רותח (לא להנמיך את האש) ולטגן 3-4 בכל פעם משני הצדדים, להניח על נייר סופג.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0