המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת המלית: מפזרים את הפטריות על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים את הפטריות לקלייה בגריל למשך 5 דקות.
מניחים בקערה את השום, הפטרוזיליה והבצל, וטוחנים עם מעבד מזון בפולסים באופן גס. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, ומניחים במשך כ-30 דקות.
הכנת הרוטב: מפרידים את הרגליים מכובע הפטרייה, חוצים כל כובע וחותכים כל חצי כובע לשלוש קוביות.
מוסיפים בכוס גדולה כף מרק פטריות. יוצקים מים רותחים ומערבבים היטב.
מחממים בסיר גדול שמן לטיגון. כאשר השמן חם, מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהם הופכים לשקופים. מוסיפים לסיר את קוביות הפטריות, ומערבבים אותם היטב עם הבצלים, תוך כדי טיגון. כאשר הפטריות משנות את צבען, מפזרים כף אבקת מרק פטריות, את עלי הטימין, ומערבבים היטב.
יוצקים לסיר את כוס מרק הפטריות, מוסיפים את הקארי, הכורכום, המלח והפלפל השחור ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-5 דקות.
טועמים ומשפרים טעמים עם תוספת של מלח ופלפל שחור, לפי הצורך. מורידים את הסיר מהכיריים.
הכנת הטורטליני: מרדדים את בצק הפסטה על משטח מקומח לעלה דק ככל הניתן. בעזרת רינג חותכים את הבצק לעיגולים. במרכז העיגול ולרוחבו מניחים מעט מהמלית. מקפלים את קצה העיגול העליון לתחתון ומהדקים היטב את הפאות. כך מתקבל לנו מעין חצי סהר כשבתוכו המלית. את פינות קצוות בסיס חצי הסהר מקפלים אחד אל השני ומהדקים היטב. ואת הקשת העליונה מקפלים החוצה. כך נוצרת צורת הטורטליני.
את הטורטליני מכניסים לסיר עם מי מלח רותחים, ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהם צפים.
מוציאים ומסננים במסננת רחבה. מגישים חם בצלחת הגשה עמוקה, יוצקים מעל את רוטב הפטריות. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0