מנקים את כבדי העוף משאריות שומן וכלי דם. שוטפים אותם ומייבשים עם נייר סופג. מניחים את כבדי העוף בקערה. יוצקים לקערה את הברנדי, ומשרים את הכבדים במשך כשעתיים. מסננים את הכבדים, ומשאירים את הברנדי.
שלב 2
0 דקות
מוסיפים 50 גרם חמאה למחבת וממיסים. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ והשום הכתוש, ומאדים על להבה נמוכה במשך כ-10 דק', עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים למחבת את הכבדים, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומטגנים עד שהכבדים משנים את צבעם. יוצקים למחבת את הברנדי, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשתי דקות. מורידים את המחבת מהכיריים ומצננים מעט.
שלב 3
0 דקות
מכניסים את כבדי העוף, הבצל והרוטב לקערה, ומעבדים עם מעבד מזון ידני בפולסים עד קבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים לקערה את יתרת החמאה המומסת והשמנת המתוקה, ומעבדים פעם נוספת, עד קבלת מרקם אחיד וחלק. משפרים את טעם המחית עם תיבול של מלח ופלפל שחור. מעבירים את פטה כבדי העוף למקרר עד להתייצבות.
שלב 4
0 דקות
הכנת מחית פירות היער: מוסיפים לסיר את פירות היער הקפואים. מוסיפים לסיר את הסוכר, ויוצקים את מיץ הלימון, ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה ומבשלים במשך כ-3 דק', עד שרוב הנוזלים התאדו. מורידים את הסיר מהכיריים וטוחנים את תוכן הסיר עם מעבד מזון ידני, עד קבלת מחית חלקה ואחידה. מניחים למחית להצטנן.
שלב 5
0 דקות
הרכבת המנה: יוצקים לגביע הגשה נאה 2 כפיות מחית פירות יער. מעל מניחים את פטה הכבד, עד גובה של כחצי ס"מ משפתי הגביע. מעל פטה הכבד מפזרים אגוזי לוז גרוסים, ומגישים לצד מקלוני לחם.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
5
מנקים את כבדי העוף משאריות שומן וכלי דם. שוטפים אותם ומייבשים עם נייר סופג. מניחים את כבדי העוף בקערה. יוצקים לקערה את הברנדי, ומשרים את הכבדים במשך כשעתיים. מסננים את הכבדים, ומשאירים את הברנדי.
שלב 2
מתוך
5
מוסיפים 50 גרם חמאה למחבת וממיסים. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ והשום הכתוש, ומאדים על להבה נמוכה במשך כ-10 דק', עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים למחבת את הכבדים, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומטגנים עד שהכבדים משנים את צבעם. יוצקים למחבת את הברנדי, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשתי דקות. מורידים את המחבת מהכיריים ומצננים מעט.
שלב 3
מתוך
5
מכניסים את כבדי העוף, הבצל והרוטב לקערה, ומעבדים עם מעבד מזון ידני בפולסים עד קבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים לקערה את יתרת החמאה המומסת והשמנת המתוקה, ומעבדים פעם נוספת, עד קבלת מרקם אחיד וחלק. משפרים את טעם המחית עם תיבול של מלח ופלפל שחור. מעבירים את פטה כבדי העוף למקרר עד להתייצבות.
שלב 4
מתוך
5
הכנת מחית פירות היער: מוסיפים לסיר את פירות היער הקפואים. מוסיפים לסיר את הסוכר, ויוצקים את מיץ הלימון, ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה ומבשלים במשך כ-3 דק', עד שרוב הנוזלים התאדו. מורידים את הסיר מהכיריים וטוחנים את תוכן הסיר עם מעבד מזון ידני, עד קבלת מחית חלקה ואחידה. מניחים למחית להצטנן.
שלב 5
מתוך
5
הרכבת המנה: יוצקים לגביע הגשה נאה 2 כפיות מחית פירות יער. מעל מניחים את פטה הכבד, עד גובה של כחצי ס"מ משפתי הגביע. מעל פטה הכבד מפזרים אגוזי לוז גרוסים, ומגישים לצד מקלוני לחם.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0