משמנים בנדיבות תבנית אפיה ומחממים תנור ל- 200 מעלות.
שלב 2
7 דקות
בסיר שטוח מחממים חמאה (25 גרם) ומטגנים את הבצל כ-7 דקות, על אש בינונית, עד ששקוף.
שלב 3
4 דקות
מוסיפים את השום והתרד ומבשלים, תוך ערבוב, עודכ-4 דקות.
שלב 4
0 דקות
מוסיפים את השמנת והיוגורט. מביאים לרתיחה ומבשלים כשתי דקות. מתבלים ומסירים מן האש.
שלב 5
0 דקות
מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים בצל ירוק ומטגנים כדקה. מוסיפים את הקמח, תוך ערבוב, מבשלים עד שהתערובת מבעבעת ומסירים מן האש.
שלב 6
0 דקות
תוך טריפה ובהדרגה, יוצקים את החלב עד קבלת תערובת אחידה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים, תוך ערבוב, כשלוש דק' עד שהרוטב מסמיך. מסירים מן האש, מערבבים פנימה 150 גרם גבינת קשקבל ומתבלים.
שלב 7
0 דקות
מרכיבים את הלזניה: יוצקים כמה כפות מרוטב הבשמל לתבנית. מעל הרוטב מסדרים שכבת עלי לזניה ומעליהם יוצקים שוב כמה כפות מן הרוטב. עליו מפזרים שליש מכמות התרד, שליש מכמות הגבינה הבולגרית ורבע מהצנוברים ושוב יוצקים כמה כפות מהרוטב.
שלב 8
0 דקות
יש להמשיך ולהניח שיכבה שנייה ושלישית. מסיימים בשכבת עלי לזניה רביעית, מעליה יוצקים את שארית הרוטב ומפזרים 100 גרם גבינת קשקבל להקרמה ואת שארית הצנוברים.
שלב 9
20 דקות
אופים 20 דקות מכוסה בנייר כסף רופף.
שלב 10
20 דקות
מסירים את הנייר, מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 20 דקות, עד שהמאפה זהוב ומבעבע.
שלב 11
10 דקות
משהים על רשת צינון 10 דקות לפני ההגשה.
שלב 1
מתוך
11
משמנים בנדיבות תבנית אפיה ומחממים תנור ל- 200 מעלות.
שלב 2
מתוך
11
בסיר שטוח מחממים חמאה (25 גרם) ומטגנים את הבצל כ-7 דקות, על אש בינונית, עד ששקוף.
שלב 3
מתוך
11
מוסיפים את השום והתרד ומבשלים, תוך ערבוב, עודכ-4 דקות.
שלב 4
מתוך
11
מוסיפים את השמנת והיוגורט. מביאים לרתיחה ומבשלים כשתי דקות. מתבלים ומסירים מן האש.
שלב 5
מתוך
11
מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים בצל ירוק ומטגנים כדקה. מוסיפים את הקמח, תוך ערבוב, מבשלים עד שהתערובת מבעבעת ומסירים מן האש.
שלב 6
מתוך
11
תוך טריפה ובהדרגה, יוצקים את החלב עד קבלת תערובת אחידה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים, תוך ערבוב, כשלוש דק' עד שהרוטב מסמיך. מסירים מן האש, מערבבים פנימה 150 גרם גבינת קשקבל ומתבלים.
שלב 7
מתוך
11
מרכיבים את הלזניה: יוצקים כמה כפות מרוטב הבשמל לתבנית. מעל הרוטב מסדרים שכבת עלי לזניה ומעליהם יוצקים שוב כמה כפות מן הרוטב. עליו מפזרים שליש מכמות התרד, שליש מכמות הגבינה הבולגרית ורבע מהצנוברים ושוב יוצקים כמה כפות מהרוטב.
שלב 8
מתוך
11
יש להמשיך ולהניח שיכבה שנייה ושלישית. מסיימים בשכבת עלי לזניה רביעית, מעליה יוצקים את שארית הרוטב ומפזרים 100 גרם גבינת קשקבל להקרמה ואת שארית הצנוברים.
שלב 9
מתוך
11
אופים 20 דקות מכוסה בנייר כסף רופף.
שלב 10
מתוך
11
מסירים את הנייר, מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 20 דקות, עד שהמאפה זהוב ומבעבע.
שלב 11
מתוך
11
משהים על רשת צינון 10 דקות לפני ההגשה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0