המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את העוף השלם (ניתן להמיר בקילו וחצי בשר כבש, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומתבלים במעט פלפל שחור ובמעט תבלינים מיוחדים לעוף (זהירות בכמות).
שמים בסיר עוף, מים רותחים, בצלים שלמים ו-2 כפות אבקת מרק ומבשלים עד לריכוך העוף.
מוציאים את העוף, מסננים את המרק לקבלת מרקם חלק ומחזירים את המרק אל האש.
אופים את העוף בתנור או מטגנים אותו היטב ומניחים בצד.
חותכים דק-דק את עלי המלוחייה בעזרת סכין הנקראת "מחרטה" (בשום פנים ואופן לא בבלנדר!) מדובר בסכין חצי עגול, ולו שתי ידיות עץ לחיתוך דק במיוחד. על החיתוך להתבצע אך ורק במגש בעל מרקם חלק (כגון נירוסטה).
מוסיפים את העלים הקצוצים היטב למרק המתבשל על האש.
כותשים את השום ביחד עם הכוסברה היבשה ומטגנים במרגרינה.
מוסיפים למרק, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
מגישים את מרק המלוחיה לצד העוף/ בשר הכבש הצלוי, ביחד עם אורז לבן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0