המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערה בינונית מערבלים את החמאה עם הסוכר ועם קליפת הלימון לתערובת אוורירית.
מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבלים היטב אחרי כל הוספה.
מוסיפים לתערובת החמאה קורנפלור וקוקוס טחון ומערבלים תוך הוספה הדרגתית של מיץ הלימון - בשלב הזה התערובת כאילו "מתפרקת" לגושים קטנטנים, אבל זה לא פוגם במרקם הסופי של המלית.
בעזרת כף מפזרים את תערובת הקוקוס על כל שטח הבסיס האפוי ומורחים אותה בשכבה אחידה.
מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך כ-20 דקות נוספות, עד שתערובת הלימון יבשה ויציבה למגע, אך עדיין בהירה.
מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים בזמן שמכינים את הזיגוג.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
משמנים תבנית מלבנית 23x30 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה.
טוחנים יחד עוגות שבורות וסוכר במעבד מזון. מוסיפים לפירורים חמאה מומסת ומערבבים היטב.
משטחים את התערובת על תחתית התבנית ואופים במשך כ-10 דקות, עד ששכבת הפירורים יבשה למגע ומתחילה להזהיב בשוליים.
מוציאים מהתנור ומצננים במשך 15 דקות לפחות.
שמים את החמאה בקערה חסינת חום המונחת מעל סיר מלא עד חציו במים על סף רתיחה.
מוסיפים אבקת סוכר ומיץ לימון ובוחשים בהתמדה עד שהתערובת חלקה לגמרי ודלילה מספיק למריחה.
מסירים מהאש, יוצקים מיד על העוגה החמה ומורחים בזריזות, לפני שהזיגוג יתקשה. זורים מיד על הזיגוג הלח שבבי קוקוס או קוקוס טחון ומהדקים קלות כדי שיידבקו אל הזיגוג.
מצננים וחותכים למלבנים או לריבועים בגודל הרצוי.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0