המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, הסוכר והביצה. מעבדים עד שלא יהיו גושים של חמאה. מוסיפים את הקמח, ומעבדים רק עד איחוד לגוש בצק.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לגודל תבנית אפייה של פאי עגולה, או מלבנית בקוטר 24-26 ס"מ או בתבניות פאי אישיות. שמים את הבצק בתבנית, מרפדים גם את השוליים של התבנית.
שמים על הפאי נייר כסף, ושופכים קטניות עד לגובה התבנית (חומוס, שעועית) על מנת שהבצק לא יצנח באפייה.
אופים כ-25 דקות. מורידים את נייר הכסף, ואופים עוד 10 דקות או עד שהקלתית מזהיבה. מקררים היטב.
מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, הווניל והמלח עד בעבוע קל.
מערבבים עם מטרפה שהתחתית לא תישרף. מערבבים בקערה נפרדת את המים, הקורנפלור והחלמונים היטב. שופכים לתוך החלב הרותח בקילוח דק לאט לאט את הבלילה של הקורנפלור, כל הזמן על ידי בחישה. אחרי שמסיימים לראות שהחלב מבעבע טיפה מורידים מהגז.
מעבירים לקערת מיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים את החמאה ומקציפים, בפעולה איטית, עד שהקרם יתקרר. מקררים את הקרם היטב.
מקציפים שמנת מתוקה עם הפודינג חצי הקצפה, מוסיפים את הקרם פטיסייר פנימה, ומקציפים יחד לקרם מוצק.
ממלאים את הקלתית בקרם. מקשטים מעל עם פירות טריים חתוכים או פרוסים לפי בחירה, ולפי סדר מועדף.
מקררים מעט ובעזרת מברשת מזגגים את הפירות במעט ריבה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0