המתכון הזה נוצר עבור 24 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים בקערה קמח ושמרים.
מוסיפים לקמח חלב, ביצים, סוכר, סוכר וניל וחמאה מומסת. את המלח מוסיפים לאחר ערבוב קטן, כי הוא "הורג" את השמרים.
לשים עד לקבלת בצק חלק, רך ומבריק.
מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, בין שעה לשעתיים.
עדיף להתפיח את הבצק במקרר למשך לילה, כך הוא יהיה פחות דביק ונוח יותר לעבודה.
מערבבים יחד את כל חומרי המלית.
מעבירים למקרר ומצננים תוך ערבוב מדי פעם עד שהתערובת נוחה למריחה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-6 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעיגול דק ככל האפשר.
מורחים שכבה דקה של מלית קקאו וחותכים למשולשים.
מגלגלים כל משולש מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים כ- 30 דקות, עד שהקרואסונים מכפילים את גודלם.
מברישים בביצה טרופה.
אופים עד שהקרואסון שחום וריחני, כ-15 דקות.
בזמן שהרוגלך בתנור מכינים את הסירופ: מחממים בסיר מים וסוכר על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס.
מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
מברישים את הקרואסון מיד בצאתו מהתנור בסירופ הסוכר החם. מצננים מעט ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0