קולפים את הבטטות וחותכים לרבעים. מאדים אותן בסיר מכוסה עם מעט מאוד מים כ- 40 דקות עד שהן רכות מאוד.
שלב 2
0 דקות
מניחים את הבטטות במסננת במשך שעתיים לפחות, כדי שיתקררו ויגירו מקסימום נוזלים. מקררים את הבטטות במקרר כשעה נוספת. בחורף אפשר לא לקרר אותן במקרר.
שלב 3
0 דקות
מועכים את הבטטות עם ממחה. מוסיפים את הסויה, המלח, ואם הבטטות לא ממש מתוקות, גם את הסוכר, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח, מערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
שלב 4
15 דקות
מחממים חמאה במחבת טפלון (אפשר גם שמן, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) על להבה בינונית-נמוכה. בעזרת כף נוטלים מהתערובת מסדרים לצורת לביבה ומניחים במחבת. התערובת מאוד דביקה ולא ממש נוחה לעבודה, אפשר בהחלט לעבוד עם ידיים רטובות.
שלב 5
0 דקות
משטחים מעט את הלביבות על המחבת. הלביבות לא צריכות לצאת ממש עגולות.
שלב 6
10 דקות
מטגנים כ- 10 דקות, עד שהן משחימות.
שלב 7
0 דקות
מגישים עם רוטב שמנת ועירית
שלב 1
מתוך
7
קולפים את הבטטות וחותכים לרבעים. מאדים אותן בסיר מכוסה עם מעט מאוד מים כ- 40 דקות עד שהן רכות מאוד.
שלב 2
מתוך
7
מניחים את הבטטות במסננת במשך שעתיים לפחות, כדי שיתקררו ויגירו מקסימום נוזלים. מקררים את הבטטות במקרר כשעה נוספת. בחורף אפשר לא לקרר אותן במקרר.
שלב 3
מתוך
7
מועכים את הבטטות עם ממחה. מוסיפים את הסויה, המלח, ואם הבטטות לא ממש מתוקות, גם את הסוכר, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח, מערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
שלב 4
מתוך
7
מחממים חמאה במחבת טפלון (אפשר גם שמן, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) על להבה בינונית-נמוכה. בעזרת כף נוטלים מהתערובת מסדרים לצורת לביבה ומניחים במחבת. התערובת מאוד דביקה ולא ממש נוחה לעבודה, אפשר בהחלט לעבוד עם ידיים רטובות.
שלב 5
מתוך
7
משטחים מעט את הלביבות על המחבת. הלביבות לא צריכות לצאת ממש עגולות.
שלב 6
מתוך
7
מטגנים כ- 10 דקות, עד שהן משחימות.
שלב 7
מתוך
7
מגישים עם רוטב שמנת ועירית
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0