המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קולפים את הבטטות וחותכים לרבעים. מאדים אותן בסיר מכוסה עם מעט מאוד מים כ- 40 דקות עד שהן רכות מאוד.
מניחים את הבטטות במסננת במשך שעתיים לפחות, כדי שיתקררו ויגירו מקסימום נוזלים. מקררים את הבטטות במקרר כשעה נוספת. בחורף אפשר לא לקרר אותן במקרר.
מועכים את הבטטות עם ממחה. מוסיפים את הסויה, המלח, ואם הבטטות לא ממש מתוקות, גם את הסוכר, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח, מערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
מחממים חמאה במחבת טפלון (אפשר גם שמן, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) על להבה בינונית-נמוכה. בעזרת כף נוטלים מהתערובת מסדרים לצורת לביבה ומניחים במחבת. התערובת מאוד דביקה ולא ממש נוחה לעבודה, אפשר בהחלט לעבוד עם ידיים רטובות.
משטחים מעט את הלביבות על המחבת. הלביבות לא צריכות לצאת ממש עגולות.
מטגנים כ- 10 דקות, עד שהן משחימות.
מגישים עם רוטב שמנת ועירית
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0