המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס).
מכינים 8 תבניות אישיות חסינות חום לסופלה בקוטר של כ-9 ס"מ כל אחת.
מברישים את התחתית והדפנות של כל תבנית בחמאה מומסת. מפזרים כפית סוכר, מסובבים ומטלטלים כל תבנית לפיזור אחיד של הסוכר. הופכים ומנערים את הסוכר המיותר ומניחים בצד.
ממיסים את השוקולד בקערה מעל לסיר אדים (באן מארי).
בסיר קטן מחממים את השמנת על להבה נמוכה עד שהיא חמה אבל לא רותחת.
יוצקים את השמנת החמה בבת אחת אל תוך השוקולד המומס, ובעזרת מטרפה מקציפים עד שהתערובת חלקה.
מוסיפים את שני החלמונים אחד אחר השני, ומקציפים עד שהתערובת חלקה לגמרי ומבריקה. מעבירים לקערה גדולה ורחבה ומניחים בצד.
בקערת מערבל מקציפים את החלבונים עם מיץ הלימון במהירות בינונית, לקצף לבן ויציב. מעלים את המהירות לבינונית-גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף חזק אבל גמיש (שימו לב, הקצפת יתר פוגמת).
מערבבים רבע מכמות החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הבסיס עם השוקולד (תערובת זו צריכה להיות פושרת - לא חמה מדי ולא צוננת מדי). לאחר מכן מקפלים פנימה בעדינות את שאר החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתוך התבניות וממלאים אותן כמעט עד הסוף. מניחים את תבניות הסופלה מעל לתבנית אפייה שטוחה, ומניחים בתחתית התנור ללא רשת מעליהם.
אופים כ-13 דקות עד שהסופלה תופח, חלקו העליון נראה יציב ויבש מעט, והפנים רך וקרמי. מוציאים מהתנור ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0