המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים במעבד מזון עם להב פלדה את השמן, המייפל, עשבי התיבול, מלח ופלפל. מעבדים לתערובת אחידה.
מרכיבים כל מנת אוסובוקו אישית כך: מניחים יריעת נייר אלומיניום באורך 60 ס"מ על השיש, ומניחים יריעה זהה נוספת עליה בניצב לה, כך שהן יוצרות צורת +. מניחים במרכז ה-+ שמינים מהירקות והפירות היבשים (כלומר 2 פרוסות כרישה, 2 פרוסות גזר, 2 שיני שום, נתח שורש, 2 שזיפים, 2 משמשים, 2 דבלים ובערך כף חמוציות). על הערימה שנוצרה מניחים נתח אוסובוקו עם העצם כלפי מעלה. יוצקים 3-4 כפות מתערובת השמן על הנתח מכל הצדדים (השמן יזלוג אל הערימה שתחתיו וזה בסדר).
אוספים את נייר האלומיניום לפי מעלה ומהדקים מעל השפיץ של העצם כך שכל הירקות, הפירות והנתח עצמו סגורים בתוך שקיק אטום מנייר אלומיניום. חשוב שהשקיק יהיה אטום כי הוא יהווה מעין תנור אדים קטן שבו ייאפה כל נתח בנפרד. אם נראה שגודל יריעת הנייר לא הספיק, ניתן "להטליא" ביריעה נוספת.
מניחים את כל הנתחים העטופים (שנראים עכשיו כמו נשיקות שוקולד של חברת הרשיס) בתבנית התנור חלק רחב למטה ועצמות פונות כלפי מעלה. אופים בחום של 180 מעלות שלוש שעות.
מגישים שקיק אפוי עם נייר האלומיניום (על צלחת) כמנה אישית. כל סועד פותח את מנתו בעצמו. התוספת כבר בפנים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0