המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
יוצקים מעט שמן לסיר עמוק ו"סוגרים" את הנתחים מכל הצדדים במשך מספר דקות.
מוציאים את הנתחים ומניחים בצד. (אני שמה במגשית של הבשר, לא חייבים ללכלך עוד כלי).
באותו הסיר: מטגנים את הבצל עד שמשחים, מוסיפים כרישה ומאדים מספר דקות. מוסיפים את טבעות הגזר, הקישוא והפטריות. מטגנים כמה דקות וסוגרים את הסיר לעוד כמה דקות.
מניחים את הנתחים על הירקות.
מוסיפים כוס יין אדום ואת שתי כוסות הציר (ניתן להמיר את ציר הבקר בשתי כוסות מים חמים עם אבקת תיבול מרק עוף, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון). מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ללהבה הכי הכי נמוכה שיש.
מבשלים 180 דקות. מדי פעם, בערך פעם בחצי שעה-ארבעים דק', פןתחים את הסיר, הופכים את הנתחים לצידם השני (אם חסרים מעט נוזלים - להוסיף קצת מים רותחים בדפנות הסיר). מערבבים את הסיר בניעור קל, כדי שהירקות ישמרו על צורה יפה.
אחרי 3 שעות בדיוק מכבים את האש, ומוציאים בזהירות את הנתחים של הפילה לכלי עם מכסה לצינון בטמפרטורת החדר.
כשהם מתקררים (אפשר גם לילה במקרר, טעים באותו היום, אבל טעים יותר למחרת) פורסים אותם בעדינות בסכין חדה.
מחממים את הירקות עם הרוטב בסיר הבישול, על אש נמוכה. כשהרוטב חם, מכניסים לתוכו בעדינות את פרוסות הבשר כדי שלא יתפרקו.
מכסים אותו ברוטב באמצעות כף. מחממים ודואגים שבמשך כל החימום הפרוסות יהיו מכוסות רוטב. מגישים חם.
אפשר לחמם גם בתנור או ע"ג פלטה בתבנית מכוסה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 2