המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנה מוקדמת (אפשר ערב קודם): מכינים מרינדה מהסילאן ומתערובת העוף בגריל (אם סמיך מדי אפשר להוסיף כף מים). מעסים את העוף היטב בתערובת ומכניסים למקרר ללילה או לשעה-שעתיים אם אין זמן.
שוטפים היטב את האורז עד שהמים נקיים וצלולים ומשאירים כמה דקות במסננת.
בינתיים מטגנים קלות את הבצל עד שיזהיב קלות ומוסיפים את הגזר. מטגנים את שניהם יחד שתי דקות ומוסיפים את האורז המסונן. מערבבים ומטגנים יחד כשתי דקות נוספות.
מוסיפים לסיר 3 כוסות מים פושרים ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. כשהמים רותחים מוסיפים מלח וכורכום ומערבבים.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך כ-10 דקות, עד שהאורז מתבשל כחצי בישול (לא מבושל לגמרי).
בזמן שהאורז מתבשל, מכינים את קערת הטאג'ין: שמים בצלחת הטאג'ין נייר אפיה. משמנים אותו קלות ומניחים עליו בצורת עיגול את עיגולי תפוחי האדמה.
מניחים על תפוחי האדמה את האורז החצי מבושל בצורה אוורירית.
על האורז מניחים את חלקי העוף שהיו במרינדת הסילאן ותבלין העוף בגריל. מרימים את נייר האפיה מהצדדים וסוגרים את הטאגין עם המכסה היטב.
מכניסים לתנור קר ומכוונים ל-180 מעלות.
אופים בתנור כ-130 דקות.
מוציאים מהתנור, מסירים את המכסה ומגישים. לא לשכוח את תפוחי האדמה הקריספיים שבתחתית התבשיל! ניתן להמיר את שוקי העוף בכרעיים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0