המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים בסיר את החמאה והקפה, ומביאים לרתיחה.
מסירים מהאש ושוברים פנימה את השוקולד. ממתינים שתי דקות, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
שומרים בצד כוס אחת מהתערובת. למה שנשאר בסיר מוסיפים את האגוזים והקמח, ומערבבים.
יוצקים את תוכן הסיר לתבנית משומנת ומקומחת (אני השתמשתי בתבנית בקוטר 26 ס"מ, אבל אפשר בהחלט גם מרובעת או מלבנית) ואופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך 15 דקות.
בינתיים, מחזירים את כוס התערובת שנותרה לסיר (אין צורך לשטוף קודם). מוסיפים ביצה, ומערבבים היטב.
מקץ רבע שעה מוציאים את העוגה מהתנור. היא לא תהיה אפויה לגמרי. זה בסדר. יוצקים מעל את מה שבסיר - זה הקרם שלנו.
מצננים לטמפרטורת החדר, ואחר כך שומרים במקרר לפחות ארבע שעות לפני ההגשה. בתיאבון! ניתן להמיר את האספרסו בשתי כפיות אבקת נס קפה מהולות במים חמים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0