מניחים מסננת דקה מעל קערה בינונית. מניחים בקערה גדולה את קליפת הלימון, מיץ לימון, חלמונים ו-110 גרם (1/2 כוס ועוד כף) מכמות הסוכר. מערבבים היטב.
שלב 2
0 דקות
מחממים את התערובת במשך דקה במיקרוגל, מערבבים היטב ומחממים דקה נוספת. מערבבים שוב, ומחממים 30 שניות. חוזרים עוד כמה פעמים על החימום הקצר של 30 שניות ועל הערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט והופכת לקרם - אם היא נותרת על גב כף שנטבלת בה ואינה נוזלת ממנה, היא מוכנה (אפשר להסמיך את התערובת גם על הכיריים: שמים אותה בסיר קטן או בקערת מתכת, מניחים מעל סיר גדול שבו מים רותחים, ומחממים תוך ערבוב מתמיד עד שהיא מסמיכה). יוצקים את הקרם למסננת המונחת על הקערה הבינונית. מערבבים ולוחצים אותו דרך המסננת לתוך הקערה באמצעות מרית.
שלב 3
0 דקות
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים את הקרם לטמפרטורת החדר. מניחים בקערת המיקסר את החלבונים עם יתרת הסוכר. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (אסור שהמים יגעו בתחתית הקערה), ומערבבים עד שהחלבונים מתחממים מעט והסוכר נמס. מסירים את הקערה מהסיר ומקציפים את החלבונים לקצף יציב אך גמיש (הקפידו שלא להקציף יותר מדי, כדי שהקצף לא יתקשה).
שלב 4
0 דקות
מעבירים 1/4 מכמות הקצף לקערת קרם הלימון ומערבבים בעדינות. מקפלים את יתרת הקצף לתוך הקרם. יוצקים את המוס לכוסות או לקעריות ומצננים במשך כמה שעות לפחות.
שלב 5
0 דקות
המוס ישמר במקרר יומיים-שלושה. אפשר גם להקפיא אותו למשך כחודש, ולהעביר אותו למקרר כמה שעות לפני ההגשה.
שלב 1
מתוך
5
מניחים מסננת דקה מעל קערה בינונית. מניחים בקערה גדולה את קליפת הלימון, מיץ לימון, חלמונים ו-110 גרם (1/2 כוס ועוד כף) מכמות הסוכר. מערבבים היטב.
שלב 2
מתוך
5
מחממים את התערובת במשך דקה במיקרוגל, מערבבים היטב ומחממים דקה נוספת. מערבבים שוב, ומחממים 30 שניות. חוזרים עוד כמה פעמים על החימום הקצר של 30 שניות ועל הערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט והופכת לקרם - אם היא נותרת על גב כף שנטבלת בה ואינה נוזלת ממנה, היא מוכנה (אפשר להסמיך את התערובת גם על הכיריים: שמים אותה בסיר קטן או בקערת מתכת, מניחים מעל סיר גדול שבו מים רותחים, ומחממים תוך ערבוב מתמיד עד שהיא מסמיכה). יוצקים את הקרם למסננת המונחת על הקערה הבינונית. מערבבים ולוחצים אותו דרך המסננת לתוך הקערה באמצעות מרית.
שלב 3
מתוך
5
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים את הקרם לטמפרטורת החדר. מניחים בקערת המיקסר את החלבונים עם יתרת הסוכר. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (אסור שהמים יגעו בתחתית הקערה), ומערבבים עד שהחלבונים מתחממים מעט והסוכר נמס. מסירים את הקערה מהסיר ומקציפים את החלבונים לקצף יציב אך גמיש (הקפידו שלא להקציף יותר מדי, כדי שהקצף לא יתקשה).
שלב 4
מתוך
5
מעבירים 1/4 מכמות הקצף לקערת קרם הלימון ומערבבים בעדינות. מקפלים את יתרת הקצף לתוך הקרם. יוצקים את המוס לכוסות או לקעריות ומצננים במשך כמה שעות לפחות.
שלב 5
מתוך
5
המוס ישמר במקרר יומיים-שלושה. אפשר גם להקפיא אותו למשך כחודש, ולהעביר אותו למקרר כמה שעות לפני ההגשה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0