המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את הברוקולי. מסננים את המים ומפרקים את הראש לפרחים.
מוסיפים את פרחי הברוקולי לסיר עם מים. מחממים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך כ- 3 דקות.
מסירים את הסיר מהכיריים, מסננים את המים הרותחים ומניחים את פרחי הברוקולי בקערה עמוקה עם מי קרח (לעצור את הבישול) כמס' דקות. מסננים ממי הקרח ומניחים את פרחי הברוקולי בצד.
מכניסים את שקית תפוחי האדמה למיקרוגל, ומבשלים במשך כ-10 דקות עד לריכוך.
מוציאים את השקית מהמיקרוגל, ומצננים את תפוחי האדמה.
מערבבים בקערית את שמן הזית, פפריקה מעושנת ופפריקה חריפה, את השום הכתוש, המלח והפלפל , עד לקבלת מרקם חלק.
חותכים את תפוחי האדמה לחצאים או רבעים (תלוי בגודל התפוד), ויוצקים על תפוחי האדמה את תערובת הפפריקה, ומערבבים.
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית אפייה, ומסדרים אותם בשכבה אחידה.
מכניסים את תבנית תפוחי האדמה לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשל כ-40 דקות, עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב ומעטפת פריכה.
מניחים את התפודים בכלי הגשה נאה. לצדם ובשולי הכלי מפזרים את פרחי הברוקולי, ומגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0