המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים את הגבינות והביצים, עד לקבלת מלית אחידה.
מרתיחים את עלי התרד ומסירים מהאש. מצננים, סוחטים וקוצצים. מוסיפים למלית הגבינות ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
ממיסים חמאה ומצננים.
מניחים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת, מלבד המלח, בקערת המיקסר. מעבדים עם וו לישה כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
מפזרים על הבצק קורט קמח, כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק. קורצים באמצעות ספל רחב עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
מורחים במרכז כל עיגול כף מהמלית ומקפלים לצורת חצי ירח. מהדקים עם מזלג בקצוות.
מניחים להתפחה בתבנית אפייה משומנת כשהם מכוסים במגבת, עד להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה, מברישים בחלמון ביצה מדולל במים ואופים בתנור בחום של 160 מעלות, עד שהפירושקי מזהיבים. מצננים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0