המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערה גדולה שמים את הקמח ומפוררים לתוכו את השמרים.
מוסיפים את המים והשומשום ולשים מספר דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.
מוסיפים את המלח ועלי הבזיליקום הקצוצים וממשיכים בלישה עוד כ- 3 דקות.
מוסיפים את שמן הזית ולשים 3 דקות נוספות.
הבצק יהיה רך ודביק.
מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כ-90 דקות בטמפרטורת החדר.
בכל חצי שעה "מפילים" את הבצק (מוציאים ממנו את האוויר) ולשים חצי דקה.
מחלקים את הבצק ל- 8-9 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח בנדיבות גדולה. מקמחים גם את הצד העליון של הכדורים.
מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כ 60 דקות.
מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר (250 מעלות) עם תבנית או אבן אפייה בשליש התחתון שלו.
פותחים כדור בצק בזהירות (בידיים, לא במערוך) בלי להוציא ממנו את האוויר ומניחים על גיליון נייר אפייה מקומח.
מטפטפים שמן זית מלמעלה ובוזקים מעט מלח ים גס.
מכינים פוקצה נוספת באותה צורה.
מחליקים את הנייר על התבנית או אבן האפייה ואופים כ- 11 דקות או עד שהפוקצות זהובות.
מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון.
בזמן שהפוקצות בתנור מכינים באותה צורה עוד שתי פוקצות ומכניסים אותן לתנור מיד כשמוציאים את הקודמות, וכך עד שמסיימים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0