מחממים את 2 חבילות התרד בסיר עד לרתיחה מלאה. לאחר הרתיחה שופכים את המים, וסוחטים את התרד מהמים עד לייבוש מלא (על מנת שהפשטידה לא תצא רטובה). לאחר הייבוש, מניחים את עיסת עלי התרד בצד.
שלב 2
0 דקות
לאחר מכן, מערבבים בקערה את 4 הביצים עם 2 גביעי היוגורט, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור.
שלב 3
0 דקות
לוקחים תבנית ומורחים אותה בשמן. פורסים את דפי בצק הפילו על התבנית (כאשר חצי מהעלה נמצא בתבנית וחציו בחוץ, על מנת לכסות את הפשטידה בסוף בחלק שנותר בחוץ).
שלב 4
0 דקות
את העלים הנותרים יש לקמט ולפזר בצורה אחידה על תחתית התבנית.
שלב 5
0 דקות
לאחר מכן, יוצקים לתוך התבנית את בלילת היוגורט והביצים, מעליה מפזרים את הגבינה הבולגרית, ומעל הגבינה את עלי התרד הסחוטים. מכסים את הפשטידה.
שלב 6
0 דקות
בעלי הפילו שהשארנו מחוץ לשולי התבנית (כיסוי מלא של הפשטידה) מורחים בשמן שנותר.
שלב 7
0 דקות
עושים בפשטידה חורים עם מזלג, ואופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 25 דק'.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
7
מחממים את 2 חבילות התרד בסיר עד לרתיחה מלאה. לאחר הרתיחה שופכים את המים, וסוחטים את התרד מהמים עד לייבוש מלא (על מנת שהפשטידה לא תצא רטובה). לאחר הייבוש, מניחים את עיסת עלי התרד בצד.
שלב 2
מתוך
7
לאחר מכן, מערבבים בקערה את 4 הביצים עם 2 גביעי היוגורט, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור.
שלב 3
מתוך
7
לוקחים תבנית ומורחים אותה בשמן. פורסים את דפי בצק הפילו על התבנית (כאשר חצי מהעלה נמצא בתבנית וחציו בחוץ, על מנת לכסות את הפשטידה בסוף בחלק שנותר בחוץ).
שלב 4
מתוך
7
את העלים הנותרים יש לקמט ולפזר בצורה אחידה על תחתית התבנית.
שלב 5
מתוך
7
לאחר מכן, יוצקים לתוך התבנית את בלילת היוגורט והביצים, מעליה מפזרים את הגבינה הבולגרית, ומעל הגבינה את עלי התרד הסחוטים. מכסים את הפשטידה.
שלב 6
מתוך
7
בעלי הפילו שהשארנו מחוץ לשולי התבנית (כיסוי מלא של הפשטידה) מורחים בשמן שנותר.
שלב 7
מתוך
7
עושים בפשטידה חורים עם מזלג, ואופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 25 דק'.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0