קוטמים את קצות הכרישות (השורשים והחלק הירוק כהה), נפטרים מהשכבה החיצונית שלהן, חוצים לאורך ופורסים דק-דק.
שלב 2
0 דקות
מחממים רבע כוס שמן בסיר. מוסיפים לסיר את הכרישות הפרוסות ורבע כוס מים. מערבבים ומכסים. מבשלים על אש קטנה עד שהכרישות רכות בערך 25 דקות. מערבבים מדי פעם.
שלב 3
0 דקות
כשהכרישות רכות, מסירים את המכסה, מגבירים להבה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שאין יותר נוזלים בסיר. מסירים מהאש, מוסיפים את תוכן חבילת הטחון מן הצומח ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
שלב 4
0 דקות
מוסיפים מלח, פלפל, פירורי לחם ואת הביצים. מערבבים היטב ומשהים לפחות חצי שעה (אפשר גם לשמור לילה במקרר).
שלב 5
0 דקות
מחממים את שלושת רבעי כוס השמן הנותרים במחבת רחבה או בסיר. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה. אין צורך לגלגל את הקציצות בפירורי לחם לפני הטיגון.
שלב 6
0 דקות
לחילופין, אפשר למרוח את הקציצות בשמן, להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות בחום בינוני (180 מעלות) עד להזהבה. יש להפוך פעם אחת במהלך האפייה.
שלב 7
0 דקות
מגישים חם או בטמפרטורת החדר. את הקציצות שנותרו אפשר לשמור עד יומיים במקרר. הן טעימות מאוד בכריכים.
שלב 1
מתוך
7
קוטמים את קצות הכרישות (השורשים והחלק הירוק כהה), נפטרים מהשכבה החיצונית שלהן, חוצים לאורך ופורסים דק-דק.
שלב 2
מתוך
7
מחממים רבע כוס שמן בסיר. מוסיפים לסיר את הכרישות הפרוסות ורבע כוס מים. מערבבים ומכסים. מבשלים על אש קטנה עד שהכרישות רכות בערך 25 דקות. מערבבים מדי פעם.
שלב 3
מתוך
7
כשהכרישות רכות, מסירים את המכסה, מגבירים להבה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שאין יותר נוזלים בסיר. מסירים מהאש, מוסיפים את תוכן חבילת הטחון מן הצומח ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
שלב 4
מתוך
7
מוסיפים מלח, פלפל, פירורי לחם ואת הביצים. מערבבים היטב ומשהים לפחות חצי שעה (אפשר גם לשמור לילה במקרר).
שלב 5
מתוך
7
מחממים את שלושת רבעי כוס השמן הנותרים במחבת רחבה או בסיר. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה. אין צורך לגלגל את הקציצות בפירורי לחם לפני הטיגון.
שלב 6
מתוך
7
לחילופין, אפשר למרוח את הקציצות בשמן, להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות בחום בינוני (180 מעלות) עד להזהבה. יש להפוך פעם אחת במהלך האפייה.
שלב 7
מתוך
7
מגישים חם או בטמפרטורת החדר. את הקציצות שנותרו אפשר לשמור עד יומיים במקרר. הן טעימות מאוד בכריכים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0