המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הקלתית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה עם סוכר עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים ביצה ורבע מכמות הקמח ומערבלים כמה שניות.
מנמיכים את מהירות המיקסר. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים עד קבלת בצק אחיד.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 26 ס"מ ובעובי חצי ס"מ. אם מכינים את הטארט בתבניות מלבניות מרדדים את הבצק לשני מלבנים באורך 30 ס"מ וברוחב 11 ס"מ.
מרפדים את תחתית התבנית ואת השוליים, נפטרים מהבצק המיותר ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
הכנת קרם שקדים: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה עם סוכר עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
מוסיפים ביצים ומערבלים 2 דקות.
מוסיפים שקדים וקורנפלור ומערבלים במהירות איטית-בינונית עד שהם נבלעים בתערובת.
מוסיפים רום או תמצית וניל ומערבלים כדקה עד קבלת תערובת אחידה.
יוצקים את הקרם על הקלתית ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
אופים כ-20 דקות עד הזהבה. מצננים היטב.
הכנת ציפוי וזיגוג: מקציפים שמנת עם פודינג לקצפת יציבה. מורחים על הטארט.
חותכים את הפירות לנתחים גדולים ויפים ומסדרים על הקצפת.
מחממים בסיר קטן נפאז עם 4 כפות מים או ריבה עם 3-2 כפות מים, תוך כדי בחישה עד קבלת תערובת נוזלית וחלקה. מברישים בעדינות את הפירות.
שומרים במקרר עד 3 ימים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0