המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתחילים בהכנת הציר: מחממים שמן זית, מוסיפים ירקות ותבלינים, צורבים על אש גבוהה ואז מוסיפים עשבי תיבול ומים (כארבעה ליטר). מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 45 דקות.
מסירים מהאש ומשאירים מכוסה עד שהציר מצטנן לגמרי. מסננים ונפטרים מהירקות. זה הציר שאפשר להשתמש בו מיד, או לחלק למנות, להקפיא ולשמור לשימוש עתידי.
להכנת מרק האפונענע, מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים בצל ושום. מזהיבים ואז מוסיפים סלרי ומטגנים עוד דקה או שתיים.
מוסיפים שלושה ליטר ציר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים תבלינים, מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין 15 דקות.
מוסיפים את האפונה, מערבבים ומחזירים לרתיחה. כשרותח, מסירים מהאש.
מעבירים בכמה נאגלות למעבד מזון וטוחנים יחד עם הפטרוזיליה והנענע.
מחזירים את המרק הטחון לסיר, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. זהו, מוכן.
להגשה, יוצקים לקעריות, מוסיפים כמה טיפות טבסקו להגברת האפקט, מפזרים מלמעלה זרעי דלעת קלויים וגם נענע קצוצה אם רוצים, ויש!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0