המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתיכים את החמאה בסיר קטן. מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הווניל ושוברים פנימה את השוקולד.
ממתינים שתי דקות ובוחשים, עד שמתקבלת תערובת שוקולד מבריקה וחלקה (אם חום החמאה אינו מספיק, אפשר להחזיר את הסיר לאש קטנה לחצי דקה, אבל בזהירות, שלא לשרוף את השוקולד).
מקציפים את הביצים והסוכר 10 דקות.
מוסיפים פנימה את יתר החומרים, למעט אבקת הסוכר. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חומה ואחידה. מכסים ומשהים במקרר לילה שלם (זה שלב חשוב, נא לא לדלג).
למחרת, יוצרים מהתערובת כשלושים כדורים. מגלגלים בסוכר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מקפידים על מרחק של כחמישה ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
אופים בחום של 170 מעלות כ- 15 דקות, עד שמרכז כל עוגייה עדיין לח אבל לא ממש נוזלי.
מוציאים מהתנור ומצננים מעט. כשהעוגיות עדיין חמימות, מגלגלים אותן באבקת סוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0