המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לחמם את התנור ל-150 מעלות, במצב טורבו.
לערבב 3/4 כוס מים פושרים, 2 קוביות שמרים ו-2 כפיות סוכר. את התערובת הנמסה לשפוך לקערה שבה יש רק קילו קמח וליצור במרכזה גומה בקמח.
לכסות במגבת ולהמתין כ-10 דקות, עד שרואים שהשמרים תוססים ומכפילים את הנפח.
לערבב במיקסר עם וו לישה את הקמח עם השמרים ולהוסיף את כל חומרי הבצק תוך כדי לישה (סוכר, מרגרינה, שמן, מים פושרים, תמצית וניל וביצים), עד שמתקבל בצק רך ואחיד (הבצק לא נדבק והוא רך ונעים).
מכסים בניילון את הקערה ומניחים במקום חמים, או שמכסים בכמה מגבות (ככל שהמקום חם יותר - יתקצר זמן ההתפחה) משאירים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה או שעתיים).
בינתיים מכינים את המילוי: בקערת המיקסר לערבב היטב את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת קרם אחיד.
כשהבצק תפח מחלקים אותו ל-8 חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן, מורחים שכבת מילוי ומגלגלים לרולדה.
מכל 2 רולדות קולעים צמה מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומכסים במגבת להתפחה נוספת כ- 30 דקות.
מכינים את הסירופ: מערבבים 1/2 כוס חלב, 1/2 כוס סוכר ומחממים במיקרוגל כדקה.
אופים את העוגות כ-20 דקות.
בחמש הדקות האחרונות של האפיה פותחים את התנור ובעזרת מברשת מברישים את הסירופ על העוגות. מכבים את התנור.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0