המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים רוטב: מחממים שמן בסיר בעל תחתית עבה ומזהיבים בו את 2 הבצלים הבינוניים הקצוצים דק (לא לחרוך,אחרת זה נהיה מריר בסוף).
מוסיפים שום, פלפל ואת רסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דק' נוספות.
מוסיפים פנימה את כל שאר המצרכים (פרט לגזר ולרבעי הבצל) וכוס מים אחת, ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין במשך 15 דקות או עד שהטעמים התמזגו.
אם הרוטב נראה סמיך, מוסיפים עוד מים לפי הצורך. תוך כדי אפשר לשפר תיבול לפי הטעם.
מכינים את הבשר: משמנים קלות תבנית עמוקה או סיר שייכנסו לתנור.
מניחים את הבשר עם החלק השומני למעלה, מתבלים במעט פלפל ומלח גס.
מניחים מעל ובצדדים את רבעי הבצל והגזר ומציפים ברוטב. מכסים היטב בנייר כסף ומכסה עליו או שכבה כפולה של נייר כסף.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 30 דקות.
מנמיכים את הטמפרטורה ל-130 מעלות וצולים 210 דקות נוספות.
מגישים חם לצד פירה או אורז, או קר ופרוס לפרוסות דקות (עדיף ביום שלמחרת).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0