המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרפדים תחתית של סיר בקוטר של כ26 ס"מ (שניתן להכניס לתנור) בנייר אפייה אותו גוזרים בקוטר הסיר.
מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם מתרככים, מסננים, מועכים למחית ומצננים מעט.
מוסיפים למחית את הביצים ומערבבים היטב מיד (כדי שהביצים לא יתבשלו מהחום של תפוחי האדמה).
מוסיפים את הפטרוזיליה, מיץ הלימון, התבלינים ואבקת האפייה ומערבבים (התערובת תתחיל לתסוס מעט בגלל התגובה בין אבקת האפייה למיץ הלימון).
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את המחית ומטגנים תוך ניעור הסיר (כדי שהמחית לא תידבק לתחתית), עד שמופיעות בועות שמן סביב דפנות הסיר.
מכניסים את הסיר לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0