המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניחים בתחתית התנור תבנית או סיר עם 4 כוסות מים רותחים ליצירת לחות בתנור.
ממיסים את החמאה, מערבבים לתוכה את שברי הפתי בר, אבקת הסוכר והשקדים עד לקבלת תערובת אחידה.
מהדקים לתחתית ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עם סוכר וקורט מלח. כאשר הקצף יציב מעבירים לקערה גדולה.
מקציפים את החלמונים ומוסיפים את הגבינות והקורנפלור, עד לקבלת תערובת חלקה.
מקפלים בעדינות בתנועות סיבוביות את תערובת הגבינות לקצף החלבונים.
מוזגים לתבנית על בסיס הפתי בר.
מכניסים את התבנית לתנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים כ-75 דקות.
לציפוי: בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר, שופכים על העוגה ומשאירים את העוגה בתנור כבוי עד שהיא מגיעה לטמפרטורת חדר.
מכניסים למקרר לקירור והתייצבות.
ניתן לקשט את שולי העוגה בשקדים פרוסים קלויים מעט.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0