העוגה הזאת לא מלכלכת הרבה כלים, קלה להכנה ומרשימה בצבע האדום שלה. השזיפים הופכים אותה לעסיסית מאוד ולמרות שאפשר לאכול אותה סתם כך, היא פשוט מתחננת לכדור גלידה.
מניחים את כל חומרי העוגה, חוץ מהשזיפים, במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים שלוש דקות לבצק חלק ואחיד.
שלב 2
0 דקות
משמנים ומקמחים תבנית אפייה ויוצקים לתוכה את הבצק.
שלב 3
0 דקות
חותכים את השזיפים לנתחים גדולים (4-5 נתחים מכל שזיף) ונפטרים מהגלעינים. מסדרים את הנתחים בצפיפות על פני העוגה עם צד הקליפה כלפי מטה. לוחצים קצת, אבל לא מטביעים לגמרי בבצק.
שלב 4
0 דקות
אופים בחום בינוני-גבוה (180 מעלות), כ-50 דקות, עד שהעוגה עשויה וסכין הננעצת במרכזה יוצאת יבשה.
שלב 5
0 דקות
להעשרת העוגה, ניתן לקצוץ עוד ארבעה שזיפים ולערבב לתוך הבצק (אחרי שלב מעבד המזון. לא לרסק).
שלב 1
מתוך
5
מניחים את כל חומרי העוגה, חוץ מהשזיפים, במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים שלוש דקות לבצק חלק ואחיד.
שלב 2
מתוך
5
משמנים ומקמחים תבנית אפייה ויוצקים לתוכה את הבצק.
שלב 3
מתוך
5
חותכים את השזיפים לנתחים גדולים (4-5 נתחים מכל שזיף) ונפטרים מהגלעינים. מסדרים את הנתחים בצפיפות על פני העוגה עם צד הקליפה כלפי מטה. לוחצים קצת, אבל לא מטביעים לגמרי בבצק.
שלב 4
מתוך
5
אופים בחום בינוני-גבוה (180 מעלות), כ-50 דקות, עד שהעוגה עשויה וסכין הננעצת במרכזה יוצאת יבשה.
שלב 5
מתוך
5
להעשרת העוגה, ניתן לקצוץ עוד ארבעה שזיפים ולערבב לתוך הבצק (אחרי שלב מעבד המזון. לא לרסק).
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0