המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים את כל חומרי העוגה, חוץ מהשזיפים, במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים שלוש דקות לבצק חלק ואחיד.
משמנים ומקמחים תבנית אפייה ויוצקים לתוכה את הבצק.
חותכים את השזיפים לנתחים גדולים (4-5 נתחים מכל שזיף) ונפטרים מהגלעינים. מסדרים את הנתחים בצפיפות על פני העוגה עם צד הקליפה כלפי מטה. לוחצים קצת, אבל לא מטביעים לגמרי בבצק.
אופים בחום בינוני-גבוה (180 מעלות), כ-50 דקות, עד שהעוגה עשויה וסכין הננעצת במרכזה יוצאת יבשה.
להעשרת העוגה, ניתן לקצוץ עוד ארבעה שזיפים ולערבב לתוך הבצק (אחרי שלב מעבד המזון. לא לרסק).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0