המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים חמאה ומצננים.
שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר. מעבדים עם וו לישה כעשר דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
מפזרים על הבצק קצת קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה במקרר.
מערבבים את הגבינות והביצים עד לקבלת מלית אחידה.
מרתיחים מים ומוסיפים את עלי התרד לדקה-שתיים ומסירים מהאש. מצננים, סוחטים וקוצצים. מוסיפים למלית הגבינות ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן דק. חותכים את המלבן לריבועים של 10 ס"מ. מניחים כפית גדושה של מלית הגבינה והתרד במרכז כל ריבוע וסוגרים לצורת משולש. מקפלים את הקצוות זה על זה ומהדקים היטב.
מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית במרחקים של כ - 3 ס"מ זה מזה.
לאחר תפיחה מערבבים חלמון ומים, מברישים את הבורקסים.
מעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות במשך כ-25 דקות, או עד כשצבעם מזהיב. מצננים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0