המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים מראש את סירופ הסוכר לזיגוג העוגה אחרי האפייה: מרתיחים 1 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס לחלוטין.
שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים, מלח, סוכר ומערבבים עם כף לפיזור אחיד.
מוסיפים נוזלים - ביצים, מים ושמנת ולשים 6 דקות עד קבלת בצק דביק יחסית.
משלבים בהדרגה חמאה רכה ולשים עוד 4 דקות.
מגבירים את מהירות הלישה למקסימום וממתינים עד שהבצק ייאסף מהדפנות סביב וו המיקסר.
מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות. הבצק צריך להיות שומני אך לא דביק.
אוספים לכדור, מכסים ומתפיחים בטמפרטורת החדר חצי שעה עד שמתחילים לראות שהבצק תופח יפה.
מכסים ומעבירים למקרר לילה שלם להתפחה איטית.
ממיסים יחד שוקולד וחמאה על באן מרי או מיקרוגל, מערבבים לתערובת חלקה וללא גושים.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה ומבריקה. מצננים לטמפרטורת החדר.
מעבדים במיקסר עם וו גיטרה (בקערה עם מרית) חמאה רכה עם נוגט ושומרים בצד לשימוש.
לאחר התפחה - חשוב לעבוד עם הבצק קר מהמקרר ובטמפרטורת חדר ממוזג והכי חשוב בזריזות! מממלאים את הבבקה: מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 5 מ"מ. מורחים בעלה אחד את תערובת השוקולד ואת העלה השני בממרח הנוגט ומפזרים שוקולד צ'יפס. מגלגלים כל עלה לרולדה.
קולעים בורג משתי הרולדות ומעצבים לעיגול. מעבירים לתבנית בבקה בקוטר 24 או 26. מכסים ומתפיחים בשנית להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה, מורחים ביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי/פניני שוקולד מעל.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50 דקות.
מצננים מעט ומזגגים בסירופ סוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0