המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משמנים תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ ומחממים תנור לחום של 180 מעלות.
להכנת הבצק - במעבד מזון שמים קמח, סוכר ומלח, מוסיפים קוביות חמאה קרה (לגרסת פרווה ניתן להמיר למחמאה או מרגרינה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלמון ו- 2 כפות מים קרים. מפעילים עד שמתקבל בצק אחיד ומגובש. אם הבצק לא התגבש מוסיפים עוד כף מים. כאשר הבצק מוכן מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל– 1/2 שעה.
להכנת המלית - קולפים את התפוחים ופורסים אותם דק. מערבבים יחד בקערה גדולה פרוסות תפוחים, סוכר, קליפת לימון, קינמון וצימוקים ומערבבים הכל יחד עם שתי הידיים.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול בקוטר 26 ס"מ (גדול יותר מקוטר תבנית הפאי). מניחים את הבצק על התבנית ומהדקים את הבצק לדפנות.
מפזרים מעל הבצק את הביסקוויטים או פירורי הלחם ומניחים מעליהם את מלית התפוחים.
זורים באחידות כף סוכר חום על התפוחים.
אופים בתנור במשך 45 דקות עד להזהבה.
מצננים היטב ומעבירים לצלחת הגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0