המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-110 מעלות.
מניחים על מגש נייר אפייה, ומסדרים את העגבניות שהצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים את פרוסות השום, מתבלים במלח, סוכר ועלי טימין ומטפטפים שמן זית.
מכניסים לתנור לשעתיים וחצי עד 4 שעות, עד שמתקבלת עגבנייה יבשה וטיפה לחה.
מוצאים ומקררים, ניתן לאחסן עד שבוע בקופסה סגורה במקרר עם מעט שמן זית שום ואורגנו.
מחממים מחבת על אש בינונית מוסיפים שמן זית, שום וצ'ילי, מטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות, מגבירים ללהבה גבוהה, מתבלים במלח וסוכר.
מבשלים כ-10 דקות עד שהעגבניות מתפרקות. משרים מעט שיערות זעפרן במים חמים ומוסיפים לרוטב.
מכבים את האש ומעברים את העגבניות לבלנדר, טוחנים לקרם חלק, מעברים דרך מסננת דקה ושומרים בצד.
מחממים סיר עם מים רותחים ומלח, ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה.
בזמן שהפסטה מתבשלת במים מוזגים למחבת עמוקה חצי כוס שמן זית ומוסיפים חמאה, שום ,שאטה ועלי אורגנו מטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות קונפי וארטישוק. מוציאים את הפסטה מהמים ומוסיפים למחבת, יחד עם 3 כפות מנוזלי הבישול של הפסטה. מתבלים בגרידת לימון, מלח ומערבבים.
היטב מוסיפים עלי בזיליקום וצנוברים. מורחים בתחתית כל צלחת הגשה 2 כפות מהקרם, מעל מניחים את הפסטה, מפזרים פיקורינו ומגישים מיד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0