המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתחילים להכין את המוסים (הם דורשים קירור של 4 שעות).
מכינים כל מוס בנפרד אך באותו האופן: מחממים רק מיכל אחד של שמנת מתוקה לכל מוס, לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, עד שהתערובות קרות מאוד.
מכינים את קראנץ' האגוזים: במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים גס את האגוזים. מוסיפים קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מהדקים את התערובת בעזרת כף לתחתית של תבנית בקוטר 22 ס"מ מרופדת בנייר אפייה (או מונחת על קרטון לעוגות). זה הזמן לרפד את התבנית בשקף, אם משתמשים. שומרים במקפיא עד להרכבת העוגה.
מסיימים את הכנת המוסים, מרכיבים ומקפיאים (למשך 4 שעות לפחות).
מעבירים את תערובת הרוזמרי הקרה למיקסר, מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה (מיכל) ומקציפים יחד עד לקבלת קרם יציב.
משטחים מעל קראנץ' האגוזים ומקפיאים 30 דקות לפחות, להתייצבות.
מעבירים את תערובת השוקולד הלבן לקערת מיקסר נקייה, מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה (מיכל) ומקציפים יחד, עד לקבלת קרם יציב.
משטחים בעדינות מעל מוס הרוזמרין ומקפיאים 4 שעות לפחות (עדיף למשך הלילה).
מכינים את ציפוי השוקולד, מצפים ומגישים.
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים מעט.
מחלצים את העוגה מהתבנית. עם השתמשתם בשקף - מקלפים אותו ומניחים על צלחת הגשה.
יוצקים את ציפוי השוקולד ומטים את העוגה ימינה ושמאלה בעדינות, עד שציפוי השוקולד מצפה את פניה ומתחיל לזלוג על הדפנות.
מעבירים את העוגה למקרר ל-20-30 דקות להתייצבות הציפוי והפשרה חלקית של העוגה.
פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים (מנגבים וטובלים שוב בין חיתוך לחיתוך) ומגישים קפוא למחצה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0