המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים בצק: מניחים בקערה חמאה, סוכר, תערובת קמח עם אבקת סודה, ומערבבים עד היווצרות בצק פירורי. מוסיפים חלמונים ומערבבים עד שמתקבל בצק אלסטי.
מכינים כדור בצק שטוח וסוגרים עם ניילון נצמד. מניחים במנוחה במקרר ל-30 דקות.
מכינים מלית: מניחים בקערה בננות, אגוזי פקאן, סוכר, תמצית וניל, רום, צימוקים, גרידת לימון, קינמון, אגוז מוסקט ושמנת מתוקה, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מקציפים חלבונים עם קמצוץ מלח, עד שנוצרת קצפת זוהרת.
בזהירות מאחדים את קצפת החלבונים עם תערובת הבננות והפקאן.
מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים מעט בצק מרודד לפסי סגירה. בתחתית התבנית יש לדקור מעט את הבצק עם המזלג ולמלא במלית.
בצורת שתי וערב מסדרים יפה את פסי הסגירה.
מפזרים שקדים מולבנים מעל פאי הפקאן.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-30 דקות, או עד שהבצק זהוב-שחום.
מקררים היטב להתייצבות. פורסים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0