בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח וחמאה עד למצב פירורי (כפירורי קרמבל). מוסיפים ביצים, סוכר וגבינה לבנה, ומערבלים לאט עד להטמעה. מוסיפים מים במנות קטנות, ולסירוגין את המלח, עד ליצירת בצק גמיש ורך למגע (לא דביק).
שלב 2
0 דקות
מכסים את הבצק היטב בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים.
שלב 3
20 דקות
לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים ל- 4 או ל - 5 כדורים שווים בגודלם (תלוי בגודל החצ'פורי שאנחנו רוצים). מניחים למנוחה לעוד 20 דקות.
שלב 4
0 דקות
מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
שלב 5
5 דקות
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית - גבינת חמד, גבינה צהובה, קוטג' וביצה.
שלב 6
0 דקות
לוקחים כדור בצק ומרדדים לעיגול בעובי חצי ס"מ. לאחר הרידוד עושים קיפול לאמצע משני צידי העיגול ומושכים במעט בקצוות בכדי ליצור את צורת הסירה.
שלב 7
0 דקות
מפזרים מעט מהמלית סביב שולי עיגול הבצק, ומקפלים את השוליים פנימה לאורך השוליים כולם, כך שהבצק יכסה את מלית הגבינה שמילאנו בקצוות, תוך יצירת צורה אליפטית של סירה. חוזרים על הפעולה על כל עיגולי הבצק.
שלב 8
20 דקות
ממלאים את פנים החצ'פורי ב - 2 עד 3 כפות מהמלית, מכניסים לתנור ואופים במשך כ - 20 דקות או עד להזהבה.
שלב 9
20 דקות
מוציאים את החצ'פורי מהתנור, שוברים ביצה ושמים את חלמון הביצה מעל כל סירה, מוסיפים פרוסת גבינת סולוגוני ומחזירים לתנור לאפייה של 5-8 דקות, עד שהביצה חצי רכה.
שלב 10
20 דקות
מוציאים מהתנור, מורחים בחמאה את שולי הבצק ומגישים.
מומלץ להוסיף גם קוביית חמאה קטנה.
שלב 11
20 דקות
אופן האכילה - מערבבים עם המזלג את המלית והחלמון היטב ולאחר מכן בוצעים את אחד מקצוות הבצק ובעזרתו מנגבים את הגבינה וכך הלאה.
שלב 1
מתוך
11
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח וחמאה עד למצב פירורי (כפירורי קרמבל). מוסיפים ביצים, סוכר וגבינה לבנה, ומערבלים לאט עד להטמעה. מוסיפים מים במנות קטנות, ולסירוגין את המלח, עד ליצירת בצק גמיש ורך למגע (לא דביק).
שלב 2
מתוך
11
מכסים את הבצק היטב בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים.
שלב 3
מתוך
11
לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים ל- 4 או ל - 5 כדורים שווים בגודלם (תלוי בגודל החצ'פורי שאנחנו רוצים). מניחים למנוחה לעוד 20 דקות.
שלב 4
מתוך
11
מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
שלב 5
מתוך
11
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית - גבינת חמד, גבינה צהובה, קוטג' וביצה.
שלב 6
מתוך
11
לוקחים כדור בצק ומרדדים לעיגול בעובי חצי ס"מ. לאחר הרידוד עושים קיפול לאמצע משני צידי העיגול ומושכים במעט בקצוות בכדי ליצור את צורת הסירה.
שלב 7
מתוך
11
מפזרים מעט מהמלית סביב שולי עיגול הבצק, ומקפלים את השוליים פנימה לאורך השוליים כולם, כך שהבצק יכסה את מלית הגבינה שמילאנו בקצוות, תוך יצירת צורה אליפטית של סירה. חוזרים על הפעולה על כל עיגולי הבצק.
שלב 8
מתוך
11
ממלאים את פנים החצ'פורי ב - 2 עד 3 כפות מהמלית, מכניסים לתנור ואופים במשך כ - 20 דקות או עד להזהבה.
שלב 9
מתוך
11
מוציאים את החצ'פורי מהתנור, שוברים ביצה ושמים את חלמון הביצה מעל כל סירה, מוסיפים פרוסת גבינת סולוגוני ומחזירים לתנור לאפייה של 5-8 דקות, עד שהביצה חצי רכה.
שלב 10
מתוך
11
מוציאים מהתנור, מורחים בחמאה את שולי הבצק ומגישים.
מומלץ להוסיף גם קוביית חמאה קטנה.
שלב 11
מתוך
11
אופן האכילה - מערבבים עם המזלג את המלית והחלמון היטב ולאחר מכן בוצעים את אחד מקצוות הבצק ובעזרתו מנגבים את הגבינה וכך הלאה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0