המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לערבב את חומרי תערובת הקניידלך היטב, לכסות את הכלי ולהעביר למקרר ל- 3 שעות (לפחות)
הכנת מילוי ראשון:
קוצצים בצל גדול לקוביות קטנות ומזהיבים קלות
מוסיפים את כבדי העוף וממשיכים לטגן תוך כדי עירבוב. מכבים את הלהבה.
מעבירים למסננת מרופדת בנייר סופג (2 ריבועים אחד על השני) לניקוז השמן
עם סיום הטפטוף, צוררים את שולי הנייר וסוחטים את התכולה לניקוז נוסף.
מקררים, חותכים את כבדי העוף לקוביות קטנטנות, מערבבים עם הבצל ומתבלים.
הכנת מילוי שני:
קוצצים בצל גדול לקוביות קטנות ומזהיבים קלות.
מוסיפים ביצה קשה מגוררת על פומפיה גסה, מערבבים ומתבלים.
מילוי הקניידלך:
להכין סיר עם מים רותחים שבתוכו אבקת מרק עוף של אסם (כמות האבקה - בהתאם לתכולת המים בסיר)
להכין צלחת שטוחה, עם מעט שמן.
לשמן את כפות הידיים, להניח כף גדושה מתערובת המעטפת ולשטח, על כף היד, לשכבה בעובי של כ 1 ס\"מ.
להניח כף גדושה של מילוי במרכז ולקפל את השוליים למרכז עד סגירה. לגלגל במתינות כדי לקבל כדור ולהחליק בעזרת מרית משומנת את הכופתאה לסיר המים הרותחים. לשמן שוב את הידיים, ולעבור לכופתאה הבאה...
לבשל ברתיחה מתונה אבל מתמדת - למשך 30 דקות
להוציא את הכופתאות בעזרת כף מחוררת, להניח על נייר פרגמנט עם רווחים ביניהן (למניעת הדבקותן זו לזו), עד שיהיו חמימות/פושרות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0