שוטפים את המלפפונים ופורסים באלכסון, לפרוסות אליפטיות, הכי דקות שאפשר. (יש מי שמקלף את המלפפונים, אבל לא חייבים). אם משתמשים בבצל, פורסים גם אותו הכי דק שאפשר.
שלב 2
0 דקות
שמים את כל הפרוסות במסננת, ממליחים היטב ומניחים לשעה להגרת נוזלים.
שלב 3
0 דקות
מקץ שעה שוטפים תחת מים זורמים, ומסננים. מעבירים לקערה ומוסיפים את השמיר.
שלב 4
0 דקות
מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את החומץ, המים וכף סוכר. טועמים. הרוטב צריך להיות חמוץ-מתוק ועדין בטעמו. מתקנים תיבול ומוסיפים את החומץ לקערה. מערבבים כך שהכך מתעטף ברוטב ומגישים.
שלב 5
0 דקות
לגירסה חגיגית יותר אפשר להוסיף לסלט פרוסות ביצים קשות ולהחליף את הרוטב בשמנת מתוקה.
שלב 1
מתוך
5
שוטפים את המלפפונים ופורסים באלכסון, לפרוסות אליפטיות, הכי דקות שאפשר. (יש מי שמקלף את המלפפונים, אבל לא חייבים). אם משתמשים בבצל, פורסים גם אותו הכי דק שאפשר.
שלב 2
מתוך
5
שמים את כל הפרוסות במסננת, ממליחים היטב ומניחים לשעה להגרת נוזלים.
שלב 3
מתוך
5
מקץ שעה שוטפים תחת מים זורמים, ומסננים. מעבירים לקערה ומוסיפים את השמיר.
שלב 4
מתוך
5
מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את החומץ, המים וכף סוכר. טועמים. הרוטב צריך להיות חמוץ-מתוק ועדין בטעמו. מתקנים תיבול ומוסיפים את החומץ לקערה. מערבבים כך שהכך מתעטף ברוטב ומגישים.
שלב 5
מתוך
5
לגירסה חגיגית יותר אפשר להוסיף לסלט פרוסות ביצים קשות ולהחליף את הרוטב בשמנת מתוקה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0