המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים את החמאה והסוכר בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ-3 דקות, עד שהחמאה מבהירה.
מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את החלמונים ואת תמצית הוניל ומערבלים עד שהם נבלעים בחמאה.
מוסיפים את הקמח ואת המלח ומערבלים עד שנוצר בצק.
מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בנייר נצמד ומאחסנים במקרר ל-60 דקות.
מחלקים את הבצק לשניים. מגלגלים כל מחצית לגליל בקוטר 3 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא ל-60 דקות.
מחממים תנור לחום בינוני של 170 מעלות.
מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
מסירים מהגלילים את הניילון ופורסים אותם לפרוסות בעובי ¾ ס"מ.
מסדרים את הפרוסות בתבניות, במרווחים של כ-2 ס"מ זו מזו ואופים כ-10 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות במקצת.
הקישוט: קוצצים את השוקולד לתוך קערה קטנה המתאימה למיקרוגל ומחממים במיקרוגל כחצי דקה. מערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לגמרי. מזלפים את השוקולד על העוגיות, או טובלים בו את קצות העוגיות.
מעבירים למקרר ל-30 דקות, או עד שהשוקולד מתקשה, ומאחסנים במכל אטום בטמפרטורת החדר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0